почетна

почетна

Жичара Милениумски Крст

Факти за жичарата

Се движи со брзина од 6 метри во секунда и оваа должина ја совладува за 4 минути и 18 секунди. Патниците се распоредуваат во 28 кабини за по осум патници и 2 кабини за четири патника. Вкупниот капацитет на жичницата е 1160 патници на час.

Возен ред

Информации за возен ред

Service support

некој текст

видови билети

Цени на видовите билети

што е дозволено, а што не!

Правила за однесување на вработените и патниците.